BLOG

EMPLOYEES ONLY GIN PUNCH SAVRšENO SE SLAžE SA DžINOM GREENALLS WILD BERRY

24.06.2019.

Uz panč „Employees Only Gin Punch“ preporučujemo GREENALLS Wild Berry Džin.

Mekan i gladak ukus ovog džina, koji se polako razvija do bogate citrusne i voćne note,  daje panču savršenu harmoniju ukusa.

Recept potiče od Jasona Kosmasa i Dušana Zarića, koji vode lokal Employees Only Bar u New Yorku.

Džin u kombinaciji sa sastojcima kao što su bademov sirup, liker od maline, sok od limuna, voće i penušavo vino čine ovaj panč nezaboravnim.

 

Sastojci:

 

  • 1 flaša GREENALLS Wild Berry Džin 75cl
  • 75 cl suvo penušavo vino ROCCA DEI FORTE CUVÈE NO1
  • 30 cl šećerni sirup
  • 13 cl sirup od badema
  • 23 cl liker od maline
  • 40 cl limunovog soka
  • velike kocke leda
  • sveže voće kao što je limun, limeta i ananas

 


Priprema:

 

  • pripremite velike kocke leda dan ranije, na primer u kalupu za kolače
  • ohladiti sve sastojke bar 12h pre početka pripreme panča
  • sve sastojke (osim penušavog vino) sipati u posudu za panč
  • promešati sa dugom kašikom
  • po želji dodajte seckano voće
  • dodajte sav led i ostaviti panč da odstoji 15 min.
  • nakon isteka 15min. sipati penušavo vino
  • pažljivo promešajte panč (da bi sačuvao gaziranost) i servirajte gostima

(Priprema: 15 minuta - Recept za: oko 2,5 l panča, 20 x 110ml)

 

 

ŽIVELI!

Poslednje sa bloga

Jeger (Jagermeister) – kako se pije, pravi i koristi čuveni liker?

Krenimo od jedne istine- ko god je probao Jeger, nije ostao ravnodušan. Ili se trajno zaljubimo u ovo piće, ili nam nikako ne prija njegova slatka...
pročitaj više

Šta je i kako se pije tekila? Vrste i sve što ste želeli da znate

Poznata u barovima širom planete i sastojak svakog filmskog koktela, tekila je tradicionalno meksičko piće. Bogata istorija ove egzotične zemlje...
pročitaj više

Mamurluk – kako ga ublažiti i šta je dobro za mamurluk?

Alkohol je skoro neizostavan deo raznih društvenih događaja i proslava, ali njegova preterana konzumacija može dovesti do neugodnog mamurluka sutradan.
pročitaj više

Šta se sprema a šta pije za Uskrs i za 1. maj? Spremite se odlično za Uskrs 2024

Samo nekoliko nedelja deli nas od najvećeg i najradosnijeg hrišćanskog praznika, za koji se pripremamo strogim sedmonedeljnim postom. Kada i kako se...
pročitaj više

Od čega se pravi mastika i za šta je dobra ova rakija?

Vrlo dobro znamo da „rakija connecting people“. I zaista je tako. To je čini sasvim posebnom među svim drugim alkoholnim pićima. No, nije svaka...
pročitaj više

Pečenje rakije: Kako se pravi rakija?

Na ovim prostorima neguje se i poštuje tradicija ispijanja rakije uz zdravicu u svim važnim životnim situacijama. Još jedna je tradicija vezana za ovo...
pročitaj više

Čarobna snaga Gorkog lista - Savršen dodatak i uživanje u koktelima

Gorki list potiče iz prirode. Sastoji se od 27 biljaka koje daju prepoznatljiv ukus. Međutim, ako žudite za egzotičnim notama i sastojcima koji dolaze...
pročitaj više

Kako se servira i pije viski?

Viski je mnogo više nego piće koje se pije uz Redbull, i postoji mnogo načina kako se pije viski. Ono ima svoju legendu, svoj istorijat pravljenja, kao i...
pročitaj više

Šta je potrebno za slavu – spisak pića za kupovinu ako slavite, a za poklon ako idete na slavu

Kada se pripremate za slavu ili razmišljate o poklonu za domaćina kada odlazite u goste, važno je napraviti pažljiv odabir pića. Sofisticirana vina i...
pročitaj više

Oktoberfest 2023- najveći festival piva na svetu

Oktoberfest je jedan od najznačajnijih festivala na svetu. Svake godine tradicionalno se održava u Minhenu, i traje od 16 do 18 dana. Obično počinje...
pročitaj više

Gorki list – za šta je lekovit, po čemu se razlikuje od Pelinkovca i zašto ga svi vole?

Gorki list je vrlo popularno i atraktivno piće koje ima čvrste kulturološke veze sa Balkanom. Gorčina koja pleni i miris biljaka koji podseća na...
pročitaj više

Koji je najbolji viski za poklon?

Važno je, pre samih predloga, napomenuti jedno- niti ima lošeg viskija, niti bilo koje vrste viskija mogu biti loš poklon. Vekovna tradicija proizvodnje...
pročitaj više