Ekskluzivna pića iz celog sveta |
Brza i sigurna dostava |
Besplatne pošiljke za iznose preko 6.000 rsd |
Ne vršimo dostavu van teritorije Srbije |
Online plaćanje platnim karticama vaše banke |
Sertifikovan sistem upravljanja - HACCP sertifikat |
Ekskluzivna pića iz celog sveta |
Brza i sigurna dostava |
Besplatne pošiljke za iznose preko 6.000 rsd |
Ne vršimo dostavu van teritorije Srbije |
Online plaćanje platnim karticama vaše banke |
Sertifikovan sistem upravljanja - HACCP sertifikat |
Najbolja vina su oduvek imala veliki značaj i upotrebu u kulinarstvu. Bilo da služe kao začin, dodatak sosevima, marinadama ili slično, i belo i crno vino se izuzetno često koriste za spremanje slatkih i slanih jela. Iako su kombinacije gotovo beskonačne mi vam donosimo nekoliko proverenih recepata sa vinom. Otkrijte koliko naša prodavnica vina krije inspirativnih i kvalitetnih vina, pronađite svoju jedinstvenu inspiraciju za kuvanje. Prodaja vina online vam omogućava da uz samo nekoliko klikova pronađete i kupite ekskluzivno i posebno vino po vašem izboru.
Gulas sa vinom je jelo dostojno kraljeva. Probajte recept i otkrijte zašto.
Potrebno vam je:
Posebna napomena, kvalitetno crno vino ima u ponudi naša prodavnica vina. Posebna preporuka za ovo jelo je CA’ DEL DOGE MERLOT I.G.T. VENETO, crveno vino iz Italije.(možete uzeti i neko drugo od mnogih koje nudi naša bogata prodavnica vina).
Priprema:
Na malo ulja propržiti iseckan luk i šargarepu dok ne postanu staklasti. Potom u to dodati na komadiće iseckano juneće meso i pržiti sa lukom i šargarepom. Zatom dodati malo brašna (jednu ili dve kašike u zavisnosti od željene gustine gulaša) i propržiti sa ostalim sastojcima neprestano mešajući. Kada se proprži dodajte vino, paradajz sos i začine po želji i ukusu. Poklopite i ostavite na tihoj vatri duže vreme da se lagano krčka povremeno mešajući. S vremena na vreme možete dodati još malo vina ili vode ukoliko vidite da je potrebno. Gulas sa vinom je gotov kada se meso lepo raskuva i postane meko.
Služiti toplo uz makarone ili pire od krompira kao prilog jelu.
Ovaj recept je bolji od originala. Posebnu sočnost i ukus ovom jelu daje vino, a i ubrzava sam proces kuvanja jela.
Ko bolje od Italijana poznaje kulinarske čarolije. Kada umešnosti Italijana u kuhinji dodamo i najbolja vina hedonizam se podiže na najviši nivo.
Prodaja vina online na našoj stranici može vam pomoći da pronađete belo vino koje možete koristiti u ovom receptu. Mi vam savetujemo da probate SERENISSIMA SOAVE kao sjajan izbor za pravljenje ovog preukusnog jela.
Za pastu vam je potrebno:
Priprema:
Skuvati testeninu ali paziti da se ne prekuva, treba da bude srednje kuvana. U posebnom dubljem tiganju propržiti piletinu i dodati na kockice izrezanu slaninu. Preliti pavlakom i dodati izgnječene čenove belog luka. Dinstati na tihoj vatri minut-dva pa dodati belo vino i nastaviti postupak nekoliko minuta. Potom izvaditi beli luk iz sosa, začiniti po želji ( so, biber, itd). Gotovu skuvanu testeninu preliti ovim sosom i izrendati parmezan na vrh.
Služiti toplo uz čašu ohlađenog belog vina.
Ovo su bila dva klasična recepta uz dodatak vina. Vino prilikom kuvanja možete dodavati u gotovo svako jelo. Neophodno je samo voditi računa da uz crvena mesa najbolje ide crno vino a da uz bela mesa i piletinu najbolje se slaže belo vino.
Koju vrstu vina (proizvođač, podneblje itd.) ćete izabrati, naravno, zavisi i od vaših ličnih preferencija ukusa i želja. Prodaja vina online vam omogućava da sami odaberete i kreirate svopstvene recepte sa vinima.Zato pogledajte zašto naša prodavnica vina nudi najbolja vina,isprobajte ih, kuvajte sa njima, uživajte u njima.