Ekskluzivna pića iz celog sveta |
Brza i sigurna dostava |
Besplatne pošiljke za iznose preko 6.000 rsd |
Ne vršimo dostavu van teritorije Srbije |
Online plaćanje platnim karticama vaše banke |
Sertifikovan sistem upravljanja - HACCP sertifikat |
Ekskluzivna pića iz celog sveta |
Brza i sigurna dostava |
Besplatne pošiljke za iznose preko 6.000 rsd |
Ne vršimo dostavu van teritorije Srbije |
Online plaćanje platnim karticama vaše banke |
Sertifikovan sistem upravljanja - HACCP sertifikat |
Period slavlja je pred nama. Raskošne trpeze, dekoracija, slavska i praznična raspoloženja čine svaki dan pozne jeseni i rane zime veličanstvenim i jedinstvenim. Na svakom stolu naći će se omiljena pića, a posebno penušava vina koja će uveličati svako slavlje.
Bilo da se pripremate za goste ili birate poklon za prijatelje, nećete pogrešiti ako odaberete šampanjac koji osvaja sva čula- Moet. Ova posebna tečna senzacija kroz koju se prožimaju arome zelene jabuke, tropskog voća, žitarica i oraha, nije svoju popularnost stekla samo zbog bogatog ukusa.
Pročitajte zašto je šampanjac pravi izbor tokom prazničnih dana, šta Moet šampanjac čini tako jedinstvenim i koja penušava vina da izaberete da biste predstojeće praznike učinili posebnim.
Penušava vina nisu obična vina koja nastaju jednom fermentacijom. Za njih su potrebne dve fermentacije jer se tokom prve dobija mirno vino a tokom druge nastaju mehurići koji svaku proslavu podignu na viši nivo. Međutim, treba znati da šampanjac i penušavo vino nisu isto piće.
Šampanjac je penušavo vino nastalo od grožđa koje se uzgaja u regiji „Champagne” u Francuskoj. Samo to penušavo vino nosi ime šampanjac, sva druga nazivaju se jednostavno- penušava vina.
Šampanjac se dobija tradicionalnom metodom proizvodnje, zapravo, tokom druge fermentacije u mirno vino ubacuje se kvasac, ali u samu bocu. U toj boci odvija se fermentacija koja traje i do 12 meseci. Taj postupak se koristi i za druga penušava vina, međutim, kod njih je karakteristično da se druga fermentacija odvija u velikim čeličnim tankovima i traje oko mesec dana, što jasno pravi razliku.
Šampanjac je nastao u 17. veku kada je monah Don Perinjon probao da napravi vino, tačnije, da iz vina otkloni mehuriće koji su nastali postupkom fermentacije. Kako u tom postupku nije uspeo, poželeo je da proba taj „vinski promašaj“ kako bi odlučio šta će dalje da učini sa istim. Legendarna rečenica koja se vezuje za period nastanka šampanjca, koju je navodno uzviknuo monah kad je probao vino, glasila je:
„Dođite, vidite, pijem zvezde“.
Tako je i do danas. Ukus šampanjca menjao se od tada, dodavane su arome i svaka proizvodnja ima svoju specifičnost koja utiče na krajnji ukus, ali jedno je ostalo isto- dvostruka fermentacija i mehurići koji podsećaju na zvezdane iskrice idealne za proslave i svečanosti.
Moet je neka vrsta holivudske zvezde među šampanjcima. U pitanju je jedan od najpopularnijih šampanjaca na svetu koji se u klubovima služi klijenteli koja želi pažnju, na crvenom tepihu poznatim ličnostima, na proslavama onima koji uživaju ugled i popularnost. Dakle- najbolji za najbolje.
Cena Moet šampanjca je zapravo cena slave, jer je njegova popularnost direktno vezana za one koji ga konzumiraju. Zato se neretko ljudi fotografišu sa flašom prestižnog Moeta, znajući da će tako osigurati sebi trenutke pažnje i privući poglede. Međutim, njegova zlatna boja sa zelenkastim odsjajem, tragovi kruške, breskve i drugog voća koji se osećaju pri konzumaciji, govore u prilog tome da je sva ta popularnost opravdana i da je ispijanje ovog francuskog penušavog vina više od uživanja.
Kada planirate proslave, nemojte prevideti činjenicu da i druga vina mogu da vam pruže užitak i donesu raspodiju ukusa u vaše domove. Opojni mirisi i prijatne arome vrhunskih vina učiniće svako slavlje lepšim, emotivnijim i doneće osmehe koji nam u svakodnevnici fale.
Za vreme okupljanja čest odabir vina bude neki biser koji proizvodi Vinarija Kovačević. Vina Kovačević imaju suptilnu aromu tropskog, zelenog voća i dinje koja se idealno slaže uz salate, morske plodove i riblje specijalitete, uz piletinu i ćureće grilovano meso i paste začinjene bosiljkom i limunom. Uz posne specijalitete zato birajte Vino Kovačević Sauvignon.
Vinarija Kovačević takođe nudi i crveno vino izuzetnog kvaliteta. Dopunite trpezu i uz suvo meso, junetinu, teletinu, jagnjetinu, divljač, tvrde stare kozje sireve, dodajte Vino Kovačević Aurelius koje će vas oduševiti ukusom kupine, crne ribizle I karamele.
Bliže nam se praznici, dani mira, veselja i uživanja. Na calix.rs potražite pića kojom ćete tekuću godinu ispratiti u najboljem raspoloženju, a svoja slavlja učiniti nezaboravnim.