Ekskluzivna pića iz celog sveta |
Brza i sigurna dostava |
Besplatne pošiljke za iznose preko 6.000 rsd |
Ne vršimo dostavu van teritorije Srbije |
Online plaćanje platnim karticama vaše banke |
Sertifikovan sistem upravljanja - HACCP sertifikat |
Ekskluzivna pića iz celog sveta |
Brza i sigurna dostava |
Besplatne pošiljke za iznose preko 6.000 rsd |
Ne vršimo dostavu van teritorije Srbije |
Online plaćanje platnim karticama vaše banke |
Sertifikovan sistem upravljanja - HACCP sertifikat |
Da li znate koji je slatkiš broj 1 , i najtraženiji od svih? Tiramisu!
Pored popularnih lazanja, klasični tiramisu recept je svuda tražen, vrhunski je slatkiš, omiljen i veoma lak za pripremu jer Vam neće oduzeti puno vremena prilikom spremanja.
Tiramisu torta, tiramisu sa krem sirom, tiramisu bez jaja, tiramisu u čaši , tiramisu bez jaja sa kiselom pavlakom ili samo tiramisu originalan recept koji podrazumeva dobri, stari i klasični tiramisu koji zapravo nema mnogo sastojaka.
Ipak, iznenađujuće je da uvek bude različitog ukusa, jer ga svaka domaćica pravi na svoj način.
Zapravo, klasični tiramisu se priprema sa piškotama, kafom, konjakom/brendi/liker disaronno, mascarponeom, žumancima i šećerom.
Tiramisu ne treba dugo ostavljati napolju, ali se lako može držati nekoliko dana u frižideru.
Čak je potrebno najmanje 24 sata da stoji u frižideru. Jer tek tada biskvit/pištkote zaista upiju mešavinu kafe / konjaka / amaretto liker , i krem koji ima dovoljno vremena da upije sve arome.
Svako može sam da odredi odnos kafe-konjaka/amaretta . Za originalan tiramisu recept koristi se liker Amareto Disaronno.
Neki ga vole sa malo jačim ukusom, dok drugi samo žele laganu alkoholnu notu.
Tiramisu recept original:
Sastojci:
• piškote - 200 g
• espreso - 400 ml skuvanog
• liker 3 kašike (po želji i više) • konjak Courvoisier,
• ili brendi Vecchia Romagna • ili amaretto Disaronno
• šećer u prahu - 150 g • jaja - 4 kom.
• maskarpone - 350 g
• kakao - 2 kašike u prahu
• čokolada - 100 g narendati
PRIPREMA:
U ohlađenu kafu dodati liker. Belanca umutiti u sneg. Žumanca umutiti sa šećerom u prahu dok ne dobijete črvstu smesu. Dodati maskarpone sir i blago promešati. Dodavati polako umućena belanca dok smesa ne postane kremasta. Svaku piškotu potopiti 5 sekundi u kafu pomešanu sa likerom. Polovinu piškota poređati na dno staklene posude, tako da je celo dno prekriveno. Između piškota ne sme postojati razmak, niti prazan prostor između piškota i zida posude. Odozgo staviti polovinu krema i poravnati. Drugi sloj piškota ređati pod pravim uglom u odnosu na prvi sloj. Premazati ostatkom krema i posuti oblino kakaom u prahu. Ostaviti u frižideru 8 sati. Pre serviranja posuti narendanom čokoladom.