Calvados Chateau du Breuil star 12 godina je sofisticirano, tipično francusko piće i pravo zadovoljstvo za ljubitelje alkoholnih pića. Kao i šampanjac i konjak, regionalno je ograničen i može se proizvoditi samo u Normandiji zbog zaštićene oznake porekla. Tamo ima vekovnu tradiciju i uglavnom se proizvodi u oblasti Pais d'Auge. Uobičajeno se skladišti u drvenim buradima gde odležava dvanaest godina do svog punog potencijala. Shodno tome, plemeniti premijum proizvod iz stare destilerije je veoma tražen među poznavaocima i kolekcionarima. Neobičan oblik boce i crveni tečni voštani pečat daju luksuznom kvalitetnom proizvodu određeni „vintage“ šarm koji savršeno odgovara njegovoj ličnosti. Chateau du Breuil je stari zamak u srcu Pais d'Auge, građevine od crvene cigle i drvene građe koje datira iz 16.-17. veka. Ovde su nekada živele porodice Buketo, Montgomeri i Bens. Danas se tamo nalazi jedna od najpoznatijih destilerija Kalvadosa. Kompaniju Chateau du Breuil osnovao je 1954. godine Philippe Bizouard, čiji su preci započeli proizvodnju i destilaciju Calvadosa. Zanimljiv podatak je da u okolini zamka raste 22.000 stabala jabuke i da je za 1 litar Kalvadosa potrebno 27 kg jabuka.
|
Stil: |
Calvados |
|
Izgled: |
Tamni ćilibar |
|
Miris: |
Kakao sa punim i začinskim notama kajsije, sa citrusima |
|
Ukus: |
Voćni i začinski ukus sa notama suve kajsije sa kakaom, uz aromu citrusa i muskatnog oraščića |
|
Tip bureta: |
Sazreva u hrastovim bačvama |
|
Način serviranja: |
Najbolje ga je piti čist, bez dodataka. |