Izuzetno piće koje predstavlja savršen odnos kvaliteta i novca je definitivno Calvados star 8 godina. Kalvados je jako i veoma posebno alkoholno piće proizvedeno od jabuke. Pogotovo je dobro za degustaciju čak i za one koji nisu poznavaoci, i nemaju iskustva sa degustacijom jačih alkoholnih pića. Kalvados takođe važi za plemićko piće koje iako poseduje nešto veći procenat alkohola, sadrži i svežinu. Cenjeno je zbog dugog odležavanja. Chateau du Breuil je stari zamak u srcu Pais d'Auge, građevine od crvene cigle i drvene građe koje datira iz 16.-17. veka. Ovde su nekada živele porodice Buketo, Montgomeri i Bens. Danas se tamo nalazi jedna od najpoznatijih destilerija Kalvadosa. Kompaniju Chateau du Breuil osnovao je 1954. godine Philippe Bizouard, čiji su preci započeli proizvodnju i destilaciju Calvadosa. Zanimljiv podatak je da u okolini zamka raste 22.000 stabala jabuke i da je za 1 litar Kalvadosa potrebno 27 kg jabuka.
|
Stil: |
Calvados |
|
Izgled: |
Ćilibar |
|
Miris: |
Pečena jabuka, vanila sa notama meda i oraha |
|
Ukus: |
Blago izbalansiran ukus pečenih jabuka, sa aromama svežih orašastih plodova |
|
Tip bureta: |
Sazreva u hrastovim bačvama |
|
Način serviranja: |
Najbolje ga je piti kao čist, bez dodataka. |