Papidoux VSOP je specijalna Francuska jabukovača koju proizvodi jedan od najpoznatijih i najvećih proizvođača kalvadosa u Francuskoj. Kalvados se tradicionalno proizvodi u Francuskoj i predstavlja jednu vrstu jabukovače i samo rakija iz ovog regiona može da nosi naziv kalvados. Papidoux se proizvodi od više od 150 različitih sorti jabuka koje omogućavaju savršen sklad aroma. Jabuke se ostavljaju mesec dana na fermentaciji, nakon čega sledi sazrevanje u hrastovim bačvama koje traje pet godina. Unikatan dizajn flaše je dobro poznat na policama barova širom sveta i nalazi se u raznim kolekcijama ambicioznih kolekcionara.
|
Stil: |
Calvados |
|
Izgled: |
Tamni ćilibar |
|
Miris: |
Miris svežeg voća i cveća sa izvanrednom notom zrelih jabuka |
|
Ukus: |
Tradicionalne arome Kalvadosa – suvi ukus jabukovog soka, pomalo kiselkasto sa aromama hrasta |
|
Tip bureta: |
Sazreva u hrastovim bačvama |
|
Način serviranja: |
Možete uživati u degustaciji u čistoj varijanti na sobnoj temperaturi ili sa par kockica leda. |