Ekskluzivna pića iz celog sveta |
Brza i sigurna dostava |
Besplatne pošiljke za iznose preko 6.000 rsd |
Ne vršimo dostavu van teritorije Srbije |
Online plaćanje platnim karticama vaše banke |
Sertifikovan sistem upravljanja - HACCP sertifikat |
PRIJAVA ZA REGISTROVANE KORISNIKE
Ekskluzivna pića iz celog sveta |
Brza i sigurna dostava |
Besplatne pošiljke za iznose preko 6.000 rsd |
Ne vršimo dostavu van teritorije Srbije |
Online plaćanje platnim karticama vaše banke |
Sertifikovan sistem upravljanja - HACCP sertifikat |
Tamno pivo
Unikatan i satkan od posebnog kroja, poseduje izraženu notu crnog piva i sa ponosom nosi ime Crni Nekar. Četiri vrste prirodnog prženog ječma mu daju dašak arome tamne čokolade i crnog ribiza. Zahvaljujući tri vrste najkvalitetnijeg austrijskog hmelja, koje stvaraju efekat prirodnog antioksidans tonika lagan je i pitak. U ustima ostavlja kompletiran ukus crnog piva koji se dobija produženim kuvanjem sastojaka na 102 stepena celzijusa. Negov jedinstven recept donosi zadovoljstvo za sve ljude vatrenog duha koji krote život ne polažući račune nikome.
Stil: | Tamno pivo | |
Gorčina: | 16 IBU | |
Izgled: | Neodoljiva boja tamne karamele koja se nadopunjuje gustom i postojanom penom, svaku kriglu Crnog Nektar piva čine neodoljivom na prvi pogled | |
Miris: | Crni Nektar karakteriše prijatan spoj mirisa tamne čokolade i crnog ribiza koji nastaju kombinovanjem četiri vrste prženog ječma i najkvalitetnijeg austrijskog hmelja | |
Ukus: | Crni Nektar je veoma pitak, ali i dalje nosi jasan i karakterističan ukus crnih piva. Bogatog je i punog ukusa, prošaran notama tamne čokolade i crnog ribiza, a iza sebe ostavlja kompletiran ukus crnog piva zbog kojeg ćete poželeti da ispijete još jednu kriglu! |
Pre tačno 145 godina, u malom mestu pokraj Banja Luke, uz žubor reke Vrbas, vrednim radom monaha Trapista iz samostana Marija Zvezda nastala je mala i hrabra Banjalučka pivara. Osnivač ove male pivare je Franz Pfanner, starešina reda Trapista u Banja Luci, koji je zajedno sa ostalim monasima, započeo i proizvodnju čuvenog „Trapist sira“. Oni su pokrenuli i jednu od prvih malih elektrana u Evropi pridržavajući se skromnog načina života i gesla „Moli i radi“ („Ora et labora“). Pored ljubavi i pažnje koju su pridavali pivu, postojao je i još jedan razlog zašto je ovo zlatno piće poteklo Banjalukom. U to vreme omiljeno piće banjalučana je bilo domaća rakija, koju su stanovnici pravili za svoje potrebe i koje je u većini slučajeva imalo loš uticaj na zdravlje onih koji su ga pili. Koristeći nemačku tehnologiju i češko iskustvo u proizvodnji piva, mala pivara je počela da proizvodi pivo vrhunskog kvaliteta koje je služilo kao terapija za lečenje zavisnosti od rakije. Terapija se sastojala u tome da se pije četri litre piva dnevno. Iako su prvi koraci pivare bili mali, koračajući hrabro i ponosno, Banjalučka pivara je izrasla u najveću i najcenjeniju pivaru u Bosni i Hercegovini koja se i dalje širi i napreduje.