Džin Beefeater džin je londonski suvi džin koji je veoma popularan i poznat širom sveta. Proizvodi se još od 1800. godine. Beefeater je dobio zlatnu medalju na IVSC 2010 (International Vine and Spirits Competition) i proglašen za najbolji proizvod u klasi. Ostale nagrade uključuju brojne zlatne medalje na Svetskom takmičenju u San Francisku. Poreklo Beefeater džina datira od davne 1820. godine, kada je londonski farmaceut Džejms Barou izumeo proces u kome je mešavina različitih biljaka, sa destilatom žitarica proizvela savršen džin. Džejms Barou je postavio standard za kvalitet - razvio je „London Dry Gin“ čija se reputacija proširila među poznavaocima širom sveta. Beefeater je jedini džin koji je bio, i još uvek je destilovan u isključivo Londonu. Destilerija Beefeater je bila smeštena u Čelsiju do 1958. godine, ali je potom premeštena na drugu stranu Temze jer je tu bio izvor čija je voda činila da džin ima blagi, čist i savršen ukus.
 |
Stil: |
Dry Gin |
 |
Izgled: |
Prozirna boja |
 |
Miris: |
Slatkast i biljni miris kleke sa notama korijandera i kore od pomorandže i limuna |
 |
Ukus: |
Blagi ukus limuna sa borovinom i klekom na koje se nadovezuju arome korijandera, korena sladića i malo gorke pomorandže |
 |
Nacin serviranja: |
Servirati sa ledom, tonikom i kriškom limete. |