Grapa, najstariji i tradicionalni destilat u severnoj Italiji, je eau-de-vie od komine, dobijen destilacijom fermentisanih ljuski grožđa koji se koristi u proizvodnji vina. Simbol čovekovog talenta i strasti, nasleđe je seljačkog iskustva i mudrosti, koje je čvrstu sirovinu pretvorilo u providnu, kristalno čistu tečnost, bogatu raznovrsnim organoleptičkim senzacijama. Grapa se zatim odležava u drvenim bačvama, dobijajući tipičnu boju ćilibara i buket sa jedinstvenim i intrigantnim notama. Posvećen Benvenutu Čeliniju, velikom firentinskom zlataru i vajaru, Grappa Oro podseća na svet umetnosti i njegovu ljubav prema savršenstvu i pažnju na svaki detalj. .
|
Stil: |
Grappa – rakija od grožđa |
|
Izgled: |
Zlatna boja |
|
Miris: |
Postojan miris svežeg voća |
|
Ukus: |
Aroma vanile, svežeg voća i začina |
|
Tip bureta: |
Odležava 6 meseci u čeličnim buradima |
|
Način serviranja: |
Najbolje je piti je bez dodataka, blago ohlađen. |