Remy Martin Louis XIII je ikona konjaka i važi za jedan od najpoznatijih konjaka na svetu. Razlog zbog kog je ovaj konjak postao legenda nije samo po lepo oblikovanoj, ručno izrađenoj flaši od kristalnog stakla, već i po njenom sadržaju. Louis XIII se sastoji od oko 1200 različitih destilata (Eaux-de-vie), koji su spojeni kroz dugoročan proces kako bi se stvorila jedinstvena slika ovog pića. Grožđe dolazi isključivo iz Grande Champagne predela, koji je srce regiona konjaka, zatim se fermentiše i destiluje pre nego što se stavi u odabrane hrastove bačve (od limuzina). Svake godine sadržaj Remy Martin Louis XIII buradi pregleda „majstor podruma“ iz Remy Martina.Samo najbolji destilati iz najboljih buradi se mešaju zajedno. Sve u svemu, Louis XIII (kao Hors d'Age) konjak ima značajnu starost između 40 i 100 godina. Godišnje se proizvede manja ograničena količina konjaka Remy Martin Louis XIII. Reči nisu dovoljne da opišu univerzum bogatstva ukusa i intenzivnih aroma koje dolaze kada u njemu uživate. Učestvujte u eksploziji istančanog ukusa prilikom degustacije koja može trajati i do sat vremena!
 |
Stil: |
Konjak - Cognac |
 |
Izgled: |
Tamni mahagoni |
 |
Miris: |
Simbioza različitih aroma. Kreće se od svežeg, svetlo obojenog voća do čokolade, suvog voća, pečurki i orašastih plodova. Ukupna slika impresionira maksimalnom mirisnom harmonijom |
 |
Ukus: |
Na nepcu se otkriva eksplozija aroma.Prvo deluje svilenkansto i nežno, dok svakim sledećim gutljajem pokazuje drugačiji karakter. Svaka aroma je posebna dok se nadjačavaju u pogledu harmonije |
 |
Tip bureta: |
Koriste se hrastove buradi od limuzina |
 |
Način serviranja: |
U ovoj luksuznoj mešavini važni su mali detalji. Zbog toga ga treba konzumirati pažljivo. Sipajte 2 do 3 cl u konjak-čašu, a zatim je držite neko vreme u ruci. Tečnost se lagano zagreva u čaši. Pre degustacije pustite da konjak odstoji još 10 minuta na sobnoj temperaturi. Prvo pomirišite i uživajte u ekspoziji aroma! |