Amaro Montenegro je tradicionalni amaro liker destilovan u Bolonji, u Italiji. Napravljen je upotrebom preko 40 biljaka i flaširan sa 23% alkohola. Amaro je prvi naravio Stanislao Cobianchi na kraju 19. veka, dok je ime dobio po princezi Eleni od Montenegra. Popularniji kao ’liker-posle-kafe’ ("ammazzacaffè" na italijanskom). Liker Amaro Montenegro ima čist ukus zahvaljujući svojoj punoj aromi, ali takođe može osvojiti simpatije u koktelima i dugim pićima, na primer u toniku ili soku od pomorandže. Spada u vrstu aromatičnih biljnih likera, sa slatkom suptilnom notom limuna i delikatnom gorkom notom. Osim toga, Amaro Montenegro ima prilično dobar ukus kada se zagreje pogotovo u hladnim danima. Ljubitelji pravog italijanskog načina života vole ga kao digestiv, sa sodom ili u mnogim drugim varijacijama.
 |
Stil: |
Liker od bilja |
 |
Izgled: |
Boja tamnijeg ćilibara |
 |
Miris: |
Blagi biljni miris pomorandžine kore, svežeg korijandera, crvene trešnje, pekoe čaja i krastavca |
 |
Ukus: |
Sladak osećaj na nepcu u prvom trenutku, nakon čega se pretvara u srednje gorak i biljni; nakon toga blaga slatkoća kore mandarine |
|
|
 |
Način serviranja: |
Konzumirajte ga čistog ili kao deo savršenog „Monte Tonica“. |