Liker Amaro Nonino rezultat je spoja drevnog recepta Antonija Nonina i bogatog iskustva porodice Nonino u umetnosti destilacije. Elegantan je, sa izvanrednim mirisom bilja, oplemenjen „Nonino“ destilatom grožđa, odležanim u barik buradima. Amaro Nonino Quintessentia je vrhunski digestiv, proizveden u srcu Friulija, u severnoj Italiji. Ovaj jedinstveni liker obogaćen je bogatom mešavinom raznih biljaka, začina i korena. Među ključnim sastojcima nalaze se encijan, šafran, sladić, rabarbara, slatka i gorka narandža, tamarind, kvasija, kora činčone i galenga. Svaka od ovih biljaka doprinosi posebnoj harmoniji ukusa, čineći Amaro Nonino Quintessentia savršenim izborom za uživanje kao digestiv. Međutim, 1984. godine porodica Nonino napravila je značajnu promenu u formuli Amaro Nonino Carnia. Grapa (kao osnovni alkohol) je zamenjena njihovom sopstvenom kreacijom – Grape Distillate UE®. Ovaj destilat je nastao jedinstvenim postupkom destilacije kore, pulpe i soka od grožđa. Tako je stvoren Amaro Nonino Carnia kakav poznajemo danas.
 |
Stil: |
Liker |
 |
Izgled: |
Tamne boje ćilibara |
 |
Miris: |
Miris korice narandže, marmelade od gorke narandže, majčine dušice i mentola, sa egzotičnim notama poput manga |
 |
Ukus: |
Kombinacija slatkoće i gorčine na nepcu, uz delikatne note paprike i sladića, koje prelaze u bogat, postepen ukus kakaa u završnici |
 |
Način serviranja: |
Nakon obroka, poslužite ga na sobnoj temperaturi kao digestiv, ili uživajte u njegovoj toploj verziji kao NoninoPunch®. Takođe je odličan u fantastičnim koktelim i kao Giannola Stile Nonino aperitiv, poslužen sa ledom, kriškom plave narandže i penušavim vinom po želji.Možete ga piti u čistoj formi, uz crnu čokoladu – prava harmonija ukusa. |