Liker Ricard Pastis de Marseille je žestoko alkoholno piće koje važi za jedan od „jačih“ likera na tržištu. Proizvodi se od različitih vrsta bilja - zvezdastog anisa, sladića i komorača, iz kojih se ekstraktuju prirodna ulja, a zatim se koren sladića stavlja na sito i preliva vodom i alkoholom. Prirodno ekstraktovani sokovi se destiluju dva puta sa vodom i karamelom, mešaju sa neutralnim alkoholom i flaširaju nakon maceracije. Ricard Pastis je proizveo savršen liker od anisa 1932. godine i odlučio je da svoje ime stavi na flašu zbog toga što je bio ponosan i uveren u izvanredan kvalitet Ricard Pastis de Marseille likera! “Pastis” je liker koji se meša sa vodom - sipajte jednu merica Ricard likera i pomešajte ga sa 5 merica vode. Liker polako menja boju i počinje da se oseća miris osvežavajuće, začinjene arome. Dodajte dve ili tri kockice leda, naslonite se u nekoj udobnoj fotelji i uživajte u savršenom skladu aroma i ukusa. Bez obzira gde se nalazite, Ricard Pastis vam pruža trenutke u kojima možete pobeći od užurbanosti svakodnevnog života i umesto toga se prepustiti uživanju u prelepom danu!
 |
Stil: |
Liker od različitih vrsta biljaka (anisa, sladića, komorača...) |
 |
Izgled: |
Intezivna žuta boja |
 |
Miris: |
Osvežavaći miris‚sa blagom cvetnom i biljnom notom |
 |
Ukus: |
Ukus anisa sa veoma jakom aromom crnog sladića i blago je zaslađen |
 |
Nacin serviranja: |
Poslužiti pomešan sa vodom – 1 merica likera na 5 merica vode i dodati par kockica leda. |