Marques De Caceres Cava je penušavo vino poreklom iz Španije. Marques De Caceres Cava dolazi sa vinograda u oblasti Penedes, gde su loze starije od 25 godina, smeštene na 100 – 400m nadmorske visine. Posle berbe, grožđe se hladi na temperaturi oko 10° C, a zatim se polako presuje kako bi se slobodnim curenjem ocedio sok.
Hladna obrada obezbeđuje drenažu i čišćenje sveže zgnječenog soka (mošta) od grožđa bez dodataka za razbistravanje. Fermentacija mošta vrši se odvojeno za svaku sortu grožđa. Traje 15 dana i to na kontrolisanoj temperaturi od 15 - 17° C.
Kada se dobije konačan blend kao osnovno vino, smešta se u boce zajedno sa „likerom de tirage“, mešavinom šećera i vina koja se dodaje na kraju procesa kako bi se prilagodila slatkoća vina. Posle ovoga sledi druga fermentacija u podrumima pod zemljom i period starenja vina u kontaktu sa talogom. Da bi postigao idealan balans voćnog i bogatog ukusa i savršenstvo mehurića, vino mora da provede najmanje 11 meseci u vinariji pre nego što ode kupcima.
 |
Tip vina: |
Penušavo vino |
 |
Izgled : |
Svetla zlatno žuta boja |
 |
Miris: |
Fine note citrusa, breskve i jabuka, koje se stapaju s blagim naznakama tostiranih badema i kvasca |
 |
Ukus: |
Osvežavajuć, sa harmoničnom kiselošću koja pruža dugotrajan završetak. |