Lamberti Prosecco se proizvodi tako što se voće dobija iz najboljih vinograda na brdima širom Treviza u Venetu. Grožđe se bere malo ranije, pre potpunog sazrevanja da bi se očuvala kiselost, zatim se osnova vina ponovo fermentiše u zatvorenim rezervoarima pod pritiskom za „prise de mousse“, koristeći „Charmat„ metodu za sekundarnu fermentaciju, koja je najpogodnija za poboljšanje aromatičnih kvaliteta grožđa Glera. Cvetne arome sa notama breskve i tropskog voća obeležavaju ovaj ukusni prošek. Živahno i šumeće, nepce je čisto i oštro sa uravnoteženom kiselinom i dugotrajnom završnicom."
 |
Tip vina: |
Penušavo vino |
 |
Izgled: |
Svetlo zlatne boje |
 |
Miris: |
Cvetni miris sa primesama svežeg tropskog voća |
 |
Ukus: |
Cvetne arome sa notama breskve i tropskog voća sa kiselkastom završnicomobeležavaju ovaj ukusni proseko. |