Hiljade godina istorije narodne medicine i naša viševekovna tradicija proizvodnje rakije spojeni su u ovoj vrhunskoj travarici koja je dobijena dvostrukom destilacijom najboljih šljivovica, uz dodavanje čak 20 odabranih lekovitih biljaka sa Tare, među kojima dominiraju: hajdučica, kičica, nana, pelin i žalfija. Rakija Travarica nastaje po originalnoj recepturi , u čaši se otvara kao raskošan buke planinskih trava, odlikuje se prefinjenim kontrastom slasti sa malo gorčine i izuzetnim balansom u savršenom spoju odležale prepečenice i lekovitog bilja.
 |
Stil: |
Voćna rakija sa 20 različitih lekovitih biljaka |
 |
Izgled: |
Mrko žuta boja sa hlorofilno zelenom nijansom |
 |
Miris: |
Prijatan herbalni miris |
 |
Ukus: |
Zaokružen herbalni ukus, prijatne gorčine i slasti tipičan za kompleksne travarice |
 |
Tip bureta: |
Bez odležavanja u buretu, Inox min 6 meseci |
 |
Način serviranja: |
Blago ohlađena, do 12 °C , najbolje kao aperitiv. |