Ekskluzivna pića iz celog sveta |
Brza i sigurna dostava |
Besplatne pošiljke za iznose preko 6.000 rsd |
Ne vršimo dostavu van teritorije Srbije |
Online plaćanje platnim karticama vaše banke |
Sertifikovan sistem upravljanja - HACCP sertifikat |
PRIJAVA ZA REGISTROVANE KORISNIKE
Ekskluzivna pića iz celog sveta |
Brza i sigurna dostava |
Besplatne pošiljke za iznose preko 6.000 rsd |
Ne vršimo dostavu van teritorije Srbije |
Online plaćanje platnim karticama vaše banke |
Sertifikovan sistem upravljanja - HACCP sertifikat |
Rakija od jabuke - jabukovača
Rakija Đjedova od jabuke se pravi prema receptima koji se prenose s generacije na generaciju. Ovaj naziv, "đedova", označava da je rakija pravljen po starim porodičnim receptima, a "od jabuke" jasno ukazuje na to da je osnovni sastojak rakije — jabuka. Rakija od jabuke se pravi fermentacijom i destilacijom zrelih jabuka, što joj daje blag voćni ukus. Obično se pravi u manjim količinama, sa puno pažnje i ljubavi prema tradiciji. Ova rakija je izuzetno kvalitetna, sa dubokim, bogatim ukusom, naročito jer stari u drvenim buradima. Rakija može odmah biti gotova, ali tradicionalno se stavlja u drvene bačve kako bi dobila specifičan miris i bogatiji ukus. Starenje može trajati nekoliko meseci, pa čak i godine, kako bi rakija postala mekša i aromatičnija.
Stil: | Rakija od jabuke | |
Izgled: | Đedova rakija od jabuke je prozirna I bistre boje | |
Miris: | Rakija Đedova od jabuke ima voćni, blag ukus s naglašenim okusom jabuka. Može biti sveža i voćna, sa blagim kiselkastim tonovima ako su jabuke bile kisele, ili slatka, ako su korišćene slađe sorte. | |
Ukus: | Rakija Đedova od jabuke ima voćni, blag ukus s naglašenim okusom jabuka. Može biti sveža i voćna, sa blagim kiselkastim tonovima ako su jabuke bile kisele, ili slatka, ako su korišćene slađe sorte.Ako je rakija stajala u drvenim buradima, može imati suptilan drvenasti i blago dimljeni ukus, uz dodatak vanile ili orašastih nota | |
Nacin serviranja: | Samo čista rakija. Rakija Đedova od jabuke se najčešće pije čista, bez mešanja s drugim alkoholima.Zbog svoje visoke koncentracije alkohola (obično oko 40- 50%), rakija se pije u malim količinama — obično samo nekoliko gutljaja. |