Rum je važan deo panamske kulture a Panama je jedna od prvih zemalja koja je uspostavila pravilo da rum koji se proizvodi u Panami mora da odstoji najmanje 48 meseci. Pored toga, starost na etiketi mora da ukazuje na prosečnu starost.
Abuelo Rum je napravljen je od sveže šećerne trske, tradicionalno ručno ubrane i prolazi kroz specijalan proces proizvodnje.
U porodičnoj destileriji Varela Hermanosa – ovaj rum stoji u Bourbon bačvama od američkog belog hrasta i prolazi kroz tradicionalni „Solera“ proces, u kojem se odabrani destilati sukcesivno dodaju u svim fazama Solera sistema. Rezultat procesa proizvodnje je jedan kompleksan i pun rum.
 |
Stil: |
Solera Rum |
 |
Izgled: |
Svetlo zlatne boje |
 |
Miris: |
Aroma vrlo prijatna, sa nagoveštajem cvetnih sastojaka, slatkoće, vanilije, karamele i smeđeg šećera |
 |
Ukus: |
Vanilija i karamela u kombinaciji sa voćno-cvetnim notama |
 |
Način serviranja: |
Abuelo rum se može piti samo čist ili se koristi kao baza za koktel - savršen je za „Daikiri“. |