Izuzetan Serum Ancon Rum je napravljen u Centralnoj Americi sa velikom pažnjom na detalje. U provinciji Herrera, u plodnoj dolini Pesse, vladaju idealni uslovi za uzgoj šećerne trske. Destilat od šećerne melase sazreva 10 godina u hrastovim bačvama. Serum Ancon je dobio ime po brodu „Ancon“ koji je prvi plovio u novo-izgrađenom Panamskom kanalu godine 1914. Na brodu su bili bogati idustrijalci, državni fukcioneri i iskusni mornari. Da bi poslužili svoje slavne goste, panamski aboridžini otvorili su drvene bačve svog najdragocenijeg ruma, koji je se pio samo u posebnim prilikama i trebalo bi da donese sreću tokom krstarenja. Putnici su ga tada nazvali ukusnim rumom - „Ancon“ .
 |
Stil: |
Solera Rum |
 |
Izgled: |
Boje ćilibara |
 |
Miris: |
Nosi note smokava, grožđa, vanilije, badema i hrasta |
 |
Ukus: |
Izuzetno aromatičan sa notama suvog voća i egzotičnih začina Na kraju je topao, mek i začinjen |
 |
Način serviranja: |
Zreli tamni rum najbolje se služi na sobnoj temperaturi u čaši od konjaka ili u čaši u obliku tulipana. |