Za proizvodnju ruma se koriste samo esencije prvog presovanja, koje se nazivaju „med od šećerne trske". Korišćeni rumovi stari su između šest i 23 godine u bivšim buradima od burbona, šerija i belog vina u solera procesu. Konačno sazrevanje u dvostruko spaljenim bačvama viskija, napravljenim od američkog belog hrasta, daje Edicion Negra posebne note. Sa zelenih podneblja Gvatemale ovaj ultra-premium rum rezultat je jedinstvene kombinacije tla, klime i prirodnih materijala koji se spajaju kroz iznimni proces destilacije i originalan proces dozrevanja na 2300 metara nadmorske visine u mističnim skladištima iznad oblaka, uz konstantno praćenje temperature. Nagrađen je pet uzastopnih godina za najbolji rum na svetu. Elegantan i vrlo mekan ukus sa posebnom aromom zadovoljiće vaše čulo ukusa.
 |
Stil: |
Solera Rum |
 |
Izgled: |
Bakarna nijansa sa primesama mahagoni braon boje |
 |
Miris: |
Fini miris karamele uz kakao pomešan sa cimetom, bananom i kafom |
 |
Ukus: |
Karamelizovane fine note grožđa, suve šljive i ukusne čokolade |
 |
Način serviranja: |
Najbolje je služiti rashlađen i sa nekoliko kockica leda. |