Sake Choya je japanski sake, tradicionalno piće koje se proizvodi fermentacijom pirinča. Sake je integralni deo japanske kulture i često se konzumira uz obroke ili posebne prilike. Evo osnovnih karakteristika: Sake se proizvodi procesom fermentacije pirinča uz dodatak vode i kvasca. Postoji mnogo različitih stilova sakea, od suvih do slatkih, težih do lakših. Sake Choya je poznati proizvođač sakea i njihov sake može imati različite karakteristike, uključujući arome voća, pirinča i blage slatkoće. Sake se često konzumira topao, hladan ili na sobnoj temperaturi, u zavisnosti od preferencija i stila sakea.
![](https://www.calix.rs/uploads/useruploads/Photos/icon-stil.png) |
Stil: |
Sake |
![](https://www.calix.rs/uploads/useruploads/Photos/icon-izgled.png) |
Izgled: |
Zlatna boja |
![](https://www.calix.rs/uploads/useruploads/Photos/icon-miris.png) |
Miris: |
Slatko i oporo piće sa notama badema |
![](https://www.calix.rs/uploads/useruploads/Photos/icon-ukus.png) |
Ukus: |
Aroma ume, vrsta šljive |
![](https://www.calix.rs/uploads/useruploads/Photos/icon-stil.png) |
Način serviranja: |
Toplo ili hladno, u zavisnosti od godišnjeg doba. |