Prozirni „vinski pirinač” proizveden fermentacijom pirinča. Pirinač se polira i opere i ostavi da fermentira sa kvascem i toplom vodom. Tako dobijeno „vino” se zatim filtrira, pasterizuje i flašira. Sake Shiraiuki se pravi od 1550. godine u čistoj japanskoj tradiciji od raznovrsnog „sakamai“ pirinča i čiste vode sa planine Rokko. Sake Shiraiuki je piće vrhunskog kvaliteta, nazvan „čisti pirinač“, bez dodavanja alkohola za destilaciju.
 |
Stil: |
Tradicionalni suvi sake |
 |
Izgled: |
Kristalno proziran |
 |
Miris: |
Svež cvetni miris |
 |
Ukus: |
Ukoliko ga pijete ohlađen, ukus je malo oštriji i podseća na rum, dok ukoliko ga zagrejete i popijete onako kako se tradicionalno pije u Japanu – ima jedinstven ukus, veoma sočan pun i ukus |
 |
Način serviranja: |
Na sobnoj temperaturi uz suši, preporuka je i da se malo ugreje,može se se piti čist ili kao sastojak koktela. |