Ekskluzivna pića iz celog sveta |
Brza i sigurna dostava |
Besplatne pošiljke za iznose preko 6.000 rsd |
Ne vršimo dostavu van teritorije Srbije |
Online plaćanje platnim karticama vaše banke |
Sertifikovan sistem upravljanja - HACCP sertifikat |
PRIJAVA ZA REGISTROVANE KORISNIKE
Ekskluzivna pića iz celog sveta |
Brza i sigurna dostava |
Besplatne pošiljke za iznose preko 6.000 rsd |
Ne vršimo dostavu van teritorije Srbije |
Online plaćanje platnim karticama vaše banke |
Sertifikovan sistem upravljanja - HACCP sertifikat |
33 % Chardonnay, 33 % Pinot Noir, 33 % Pinot Meunier
Šampanjac Pommery Brut Royal je poseban šampanjac sa idejom da se Englezima pokloni posebno suvo vino. Zaslužna za to je Madame Pommeri, kreator šampanjca Pommeri. Ali to nije sve. Nekoliko godina kasnije, i uvek ispred svog vremena, madam Pomeri je takođe imala ideju da pretvori galo-rimske kamenolome krede (napuštene kada su cigla i kamen zamenili ovaj građevinski materijal) u podrume u kojima su bili savršeni uslovi za odležavanje njenih vina. Rezultat je bilo više od 60 jama za kredu povezanih sa više od 18 kilometara galerija na dubini od 30 metara, gde su nastajali visokokvalitetni šampanjci poput Pommeri Brut Royal. Sve je počelo na imanju Pomeri, domu najvećih vinograda A.O.C. Šampanjac (severoistok Francuske). Pommeri Brut Roial se pravi od grožđa odabranog direktno sa 40 odabranih parcela u Cote de Blancs, u planinama Reims i drugim delovima regiona. Danas ovim imanjem upravlja grupa Vranken-Pommeri Monopole, koja je oduvek imala fokus na brizi o životnoj sredini. Zahvaljujući ovom fokusu, oni su nagrađeni titulama „Održivo vinogradarstvo u Šampanjcu“ i „Visoka ekološka vrednost“.
Stil: | Šampanjac | |
Izgled: | Sjajna i svetlo žuta boja | |
Miris: | Klasične arome svežeg i slatko pečenog hleba kombinovane sa intenzivno voćnim notama zrelog koštičavog voća, kao što su nektarine i mirabel šljive, kao i mandarine na nosu | |
Ukus: | Na nepcu se oseća delikatna kiselost sa izraženom mineralnošću i finim začinom belog bibera. Ukus šampanjca je moćan i sa dugim završetkom, koji ostavlja trajni utisak zelenog semenkastog voća, kao što su kruške. | |
Način serviranja: | Savršen na temperaturi od 9C. |
Madame Pommeri u želji da proizvodi drugačije vino, odlučuje da napravi penušavo vino – SAMPANJAC. 1868 počinje proizvodnju penusavog vina, a 1874 stvorila je prvi brut sampanjac, koji je postigao komercijalni uspeh. Tako je nastala tradicija proizvodnje, veoma slatkog penušaog vina u koji je utisnuta ličnost i šarm žene.