Istorija tekile Olmeca Altos Plata neraskidivo je vezana za imena dvojice barmena, Bezanta i Dre Masoa koji su, ujedinjeni neobuzdanom strašću prema koktelima, miksologiji i žestokim alkoholnim pićima, odlučili da daju život tekili uz pomoć glavnog majstora - Hesus Ernandeza. Tako je rođena Olmeca Altos tekila vrhunskog kvaliteta, dobijena od najboljih Veberovih biljaka plave agave koje rastu na nepropusnim vrhovima koji gotovo da sežu do neba, i koji se nalaze na 2100 metara nadmorske visine, u vulkanskom tlu bogatom mineralima, koje daje tekili karakterističan ukus. Ali nije samo agava ključna za uspeh Olmeca Altos tekile, već je i proces destilacije, koji se odvija po drevnoj metodi Tahona - drevnog vulkanskog kamena teškog dve tone koji, drobljenjem agava, ekstrahuje sok od vlakana. Sok daljim procesom prelazi u fazu dvostruke destilacije u tradicionalnim bakarnim destilacijama, kako bi se sačuvale netaknute karakteristične biljne i citrusne note kuvane agave.
 |
Stil: |
Tekila - Tequila |
 |
Izgled: |
Prozirne boje |
 |
Miris: |
Sladak biljni miris sa notama citrusa, pečene agave i malo bibera |
 |
Ukus: |
Biljne arome agave i svežih citrusa sa slatkom notom začina i trava |
 |
Tip bureta: |
Hrastove bačve |
 |
Način serviranja: |
Preporuka je da se pije bez dodataka, čista. |