Vino Stobi Macedon Cuve Red - metoda proizvodnje: Grožđe se bere i sortira ručno u samom vinogradu, a zatim pakuje u plastične gajbe od 25 Kg. Fermentacija u temperaturno regulacionim fermentatorima od 400 hl, uz remontažu i delestažu, odležavanje 14 meseci u podrumu sa bačvama. Odležavanje: 14 meseci u buradima od francuskog hrasta. Služi se uz divljač, svinjsko i jagnjeće pečenje, šunku i sireve. Godišnja proizvodnja: 10.000 L. Nagrade: berba 2019 MUNDUS VINI Spring Tasting 2022 (SILVER)
 |
Tip vina: |
Suvo crveno vino, vino sa geografskim poreklom ( VKP ) |
 |
Izgled: |
Tamno rubin - crvena |
 |
Miris: |
Intenzivan Crveno bobičasto voće, vania I blago hrast. |
 |
Ukus: |
Arome zrelog crvenog voća, blago začinjeno i začinsko bilje.Ukus punog tela, baršunasti tanini, dugog i začinjenog ukusa. Snažni rustikalni Vranec je upotpunjen delikatnim Petit Verdotom. Meko, elegantno, pojačano biljnim notama. |