Metoda proizvodnje Stobi Macedon Muscat Temjanike: Grožđe se bere i sortira ručno u samom vinogradu, a zatim pakuje u plastične gajbe od 25 Kg. Metodom presovanja bez maceracije, uz klasičnu vinifikaciju i sedimentaciju za proizvodnju belih vina. Fermentacija se vrši u rezervoarima od nerđajućeg čelika od 300 hl i 600 hl uz kontrolisani raspon temperature od 13˚C do 16˚C u trajanju od 10-16 dana. Služi se uz orašaste plodove, voćne salate i kremaste deserte. MACEDON Muscat Temjanika, je vino snažnog opojnog mirisa u kojem se zavodljivo prepliću intenzivne arome, cveta zove, ananasa, belog cveća. Vino je belo-zlatne boje sa zelenkastim odsjajem, na jeziku prijatnih kiselina, svilenkasto srednje voćnog tela, a u završnici zrele kruške.
 |
Tip vina: |
Suvo belo vino, vino sa geografskim poreklom (VKP) |
 |
Izgled: |
Belo-zlatna boja sa zelenkastim odsjajem |
 |
Miris: |
Vino snažnog opojnog mirisa u kojem se zavodljivo prepliću intenzivne arome, cveta zove, ananasa, belog cveća. |
 |
Ukus: |
Prijatne kiselosti srednjeg tela u završnici zrele kruške, arome cveta zove, ananasa, belog cveća. |