Metoda proizvodnje: Grožđe se bere i sortira ručno u samom vinogradu, a zatim pakuje u plastične gajbe od 25 kg. Fermentacija se odvija u temperaturno regulacionim fermentatorima od 400 hl, uz remontažu i delestažu, deo (50%) vina odležava 7 meseci u hrastovim bačvama i buradima. Godišnja proizvodnja: 10.000 L.Služi se uz ribu, blage sireve, piletinu, divljač (zečetinu ), pečurke.
 |
Tip vina: |
Suvo crveno vino, vino sa geografskim poreklom ( VKP ) |
 |
Izgled: |
Srednje svetle rubin boje |
 |
Miris: |
Crveno bobičasto voće i vanila |
 |
Ukus: |
Arome crvenog bobičastog voća, vanile i blage hrastovine. Ukus bogat i elastičan, glatka baršunasta tekstura finih tanina. Tekstura Pinot Noir Macedon je kompleksna, srednje punoće tela, dobro izbalansiranih aroma višnje i karamele. |