Način proizvodnje Stobi Macedon Rose - Grožđe se bere i sortira ručno, stavlja se u plastične bačve od 25 kg. Direktno presovanje bez maceracije, klasična bela vinifikacija sa klasičnom statičkom sedimentacijom. Fermentacija se vrši u tankovima od nerđajućeg čelika od 200hL I 300hL sa kontrolisanim rasponom od 13˚C do 16˚C i traje 10 – 16 dana. Služi se uz piletinu, paste , lagano belo meso i poslastice. Preporučujemo na temperaturi od 8-10°C Godišnja proizvodnja: 10.000 L.
 |
Tip vina: |
Suvo rose vino, vino sa geografskim poreklom ( VKP ) |
 |
Izgled: |
Roze boje |
 |
Miris: |
Sveže voće, dominantne jagode, začinske |
 |
Ukus: |
Nepce punog ukusa, lepog voćnog karaktera i dobre dužine. Elegantna, zrela procvetala ruža koja je savršena za letnji dan. |