Destilerija Amrut u Indiji postoji od 1948. godine i osnovana je da bi snabdevala Ministarstvo odbrane. Destilerija je jedna od najboljih indijskih proizvođača viskija. U početku se proizvodio samo rum. Proizvodnja viskija započela je oko 1976. godine. Sirovine za proizvodnju viskija su škotski ječam (sa tresetom) i domaći indijski ječam. Destilerija se nalazi u Bangaloreu, na nadmorskoj visini od 1.000 m u ekstremnoj klimi. Pored sazrevanja viskija u burbon-buradima, ova klima obezbeđuje nepogrešiv ukus sa visokim sadržajem alkohola. Viski se flašira nakon samo četiri godine zbog lokalne klime koja generiše stopu isparavanja od oko 12% godišnje i zbog toga čini duže skladištenje neekonomičnim. Destilati se mešaju i sipaju u stare i nove američke hrastove bačve. Bez obzira da li želite da degustirate viski sa prijateljima ili sami, sa ovim ekzotičnim viskijem ćete se iznenaditi!
 |
Stil: |
Single Malt Whiskey |
 |
Izgled: |
Svetle zlatno žute boje |
 |
Miris: |
Sveži hrastovi tonovi, slad i vanila u kombinaciji sa finim plodovima i note dima |
 |
Ukus: |
Kompleksan, dim hrasta i treseta savršeno se kombinuje sa čokoladom i kafom, uključujući jaku voćnu notu |
 |
Tip bureta: |
Koriste se stare i nove američke hrastove bačve |
 |
Način serviranja: |
Bez obzira da li je čist, pomešan sa vodom ili sa malo leda, ovaj viski je pravi doživljaj! |