Sazrevanje Balvenie Double Wood viskija može se prilično dobro primetiti na atraktivno dizajniranom pakovanju.
Proces sazrevanja je podeljen u 2 faze:
1. Balvenie sazreva dobrih 12 godina u bačvama First- ili Second-Fill bourbon, u kojima sakuplja blage i slatke note vanilije i gubi sve ostale oštre ukuse.
2. Nakon toga sledi 9 meseci sazrevanja u First-Fill Oloroso bačvama gde viski dobija začinjene i drvene note arome kao i aromatičnu dubinu.
|
Stil: |
Single Malt Scotch Whiskey |
|
Izgled: |
Svetla boja ćilibara |
|
Miris: |
Korica od narandže sa notama šerija, miris smole i blage note dima |
|
Ukus: |
Orašasti, šeri-slatki s nagoveštajem narandže, cimet sa začinjenim notama |
|
Tip bureta: |
First- i Second-Fill Bourbon i First-Fill Oloroso Sherry |
|
Način serviranja: |
Stručnjaci kao i pravi poznavaoci viskija preporučuju ovaj viski u „čistoj“ varijanti. Najbolji način prezentacije viskija je u tzv. nosing-čaši u kojoj se slatko voće, začini, drvene note i dim viskija mogu čak i optimalno prepoznati |