Viski Black Velvet Reserve 8 godina je blendirani viski. Stariji destilati se mešaju sa mlađim. Najmlađi viski treba da ima najmanje 8 godina. Za kanadski viski je karakteristično mekan, gladak i svilenkast. Sazrevanje se odvija u ručno odabranim hrastovim bačvama i destilira se dva puta kako bi viskiju dao poseban pečat. Hrastove bačve su uglavnom nove i “tostirane” i to daje tipični dimljeni ukus. Sve vrste Black Velvet-viskija se sada proizvode i čuvaju u Black Velvet destileriji. Black Velvet se nalazi u podnožju Rocky Mountains na samo nekoliko kilometara od američke granice u kanadskoj provinciji Alberta. Proizvodi kompanije Palliser uživaju izvrsnu reputaciju u Kanadi i Sjedinjenim Državama koje su odavno stigle u Evropu. Inače, možete da naručite nekoliko varijanti viskija Black Velvet u našem odeljenju za isporuku viskija!
 |
Stil: |
Blended Whisky |
 |
Izgled: |
Boje cilibara |
 |
Miris: |
Lagan, svež i sladak sa notama vanile. Odvojeno od slada i meda sa blagom zadimljenom notom |
 |
Ukus: |
Intenzivne, začinjene note raži sa blagom notom kukuruznog brašna sa gorkom notom drveta i slatkim ukusom pudinga od vanile |
 |
Tip bureta: |
Sazreva 8 godina u ručno ubranim hrastovim bačvama |
 |
Način serviranja: |
U Kanadi i SAD kanadski viski se često koristi za pravljenje visokokvalitetnih koktela. Ovo je takođe smislena upotreba ovog viskija, ali zapravo bi u njemu trebalo uživati u „čistoj“ varijanti. |