Viski Willett Pot Still je burbon koji je zaštitni znak destilerije Willet, (destilerija koja datira iz 1841. godine) sa posebno dizjaniranom bocom koja podseća na dekanter. Poznavaoci viskija posebno cene prisutne note vanile i kokosa, krem brulea i kedrovine u Willett burbonu. Visok udeo raži i ječma daju ovom burbonu veoma intenzivan ukus. Specifičan proces destilacije kroz „pot still“ sudove pruža ovom viskiju visok kvalitet i postojan ukus.
|
Stil: |
Bourbon Whiskeyt |
|
Izgled: |
Tamno zlato |
|
Miris: |
Raž i ječam, malo kedrovine, svežina nane i kokosa, miris cimeta |
|
Ukus: |
Bogate arome vanile, kedrovine i hrasta, igra raži i ječma, završnica je duga i meka i bogata komoračem |
|
Tip bureta: |
Koriste se paljene američke hrastove bačve |
|
Način serviranja: |
U Americi se bourbon pije „on the rocks“ što znači da u čaši pored viskija ima i nekoliko kockica leda koje ukus čine malo blažim. Kritičari napominju da se na ovaj način neki od ukusa gube, pa je preporuka da se viski pije na sobnoj temperaturi i bez leda. |