The Dalmore 18 godina važi za neobičan tip viskija. Prvih 14 godina sazreva u bivšim burbonskim buradima napravljenim od američkog belog hrasta. Viski se zatim puni u 30-godišnje Matusalem Oloroso „šeri“ bačve. Zatim toga se viski Dalmore naredne tri godine čuva u izvrsnim buradima svetske poznate vinarije Gonzales Byasa. Na kraju se viski puni u Oloroso šeri bačve koje su okrenute za 90 stepeni. Dalmore ostaje u uspravnom stanju još dvanaest meseci. Ljubitelji viskija opisuju Dalmore 18 godina kao iskustvo užitka koje se teško može nadmašiti. Viskiju ne treba vremena da se razvije u čaši. Kompleksne arome odmah su prisutne. Iako Dalmore 18 godina nije najskuplje izdanje destilerije, bez pitanja se može nazvati premium vrhunskim viskijem. Punjenje Dalmore 18 godina ograničeno je na 3.000 boca.
 |
Stil: |
Single Malt Whisky |
 |
Izgled: |
Boje mahagonija |
 |
Miris: |
Kompleksne arome vanile, karamele, badema i tamne čokolade. Nakon toga miris pomorandže i nagoveštaj cimeta sa kandiranim limunskim voćem i karamelom koju prate čokolada, kafa i začini poput muškatnog oraščića i karanfilića |
 |
Ukus: |
Kandirano limunsko voće i karamel prate čokolada, kafa i začini poput muškatnog oraščića i karanfilića |
 |
Tip bureta: |
Prvo sazreva u bivšim burbonskim buradima napravljenim od američkog belog hrasta prvih 14 godina. Viski se zatim puni u 30- godišnju Matusalem Oloroso šeri bačvu. Viski Dalmore čuva se u izvrsnim buradima svetske poznate vinarije Gonzales Byasa još tri godine. Na kraju se viski puni u Oloroso šeri buradima okrenutim za 9 90 stepeni. Dalmore ostaje u uspravnim stanju još dvanaest meseci. |
 |
Način serviranja: |
Bilo čist ili sa ledom viski Dalmore će Vas osvojiti već na prvi gutljaj ! |