Viski The Dalmore Valour se teško nalazi jer se u prodaju pušta samo ograničen broj flaša. Proizvodi se od 1263 godine kada je hrabri Colina iz Kintaila pomagao kralju Aleksandru III u bici kod Largsa i spasio mu život. U čast slavne porodice Mackenzie, iz koje potiče ovaj junak, ovom viskiju je dodat epitet „Valour“ koji označava hrabrost.
Ono što mu daje sasvim poseban karakter je da sazreva u tri različite vrste buradi. Prvo sazreva u bivšim bačvama od burbona iz Bostona i Klermonta. Nakon toga se puni u 30-godišnje bačve od šerija iz Jereza u Španiji. A na samom kraju se puni u portugalske bačve od port vina iz regije Duoro koje viskiju daju posebnu notu.
Uz Dalmore Valour, master blender Richard Paterson, poznat po svojoj ekstrovertnoj prirodi i odličnom nosu, još jednom je pokazao da je potpuno savladao svoj zanat. Najpoznatiji majstor za viski na svetu, opisao je ovaj Dalmore sledećim degustacijskim notama: „ Dalmore Valour je zaista izuzetan viski -nepogrešivog mirisa zrelih šljiva, nežnog ukusa kremastih karamela, osvežavajućih nota snažnog citrusa sa čarobnim aromama pomorandži, ananasa i čokolade“.
 |
Stil: |
Single Malt Whisky |
 |
Izgled: |
Boje mahagonija |
 |
Miris: |
Voćni sa citrusima, urmama, vanilijom, crvenim vinom i marcipanom |
 |
Ukus: |
Ananas, čokolada i meke šljive dopunjuju karamela i hrast |
 |
Tip bureta: |
Prvo sazreva u bivšim bačvama od burbona iz Bostona i Klermonta. Tada se viski puni u 30-godišnju bačvu od šerija iz Jereza u Spaniji. Na kraju se puni u portugalske bačve od port vina iz regije Duoro |
 |
Način serviranja: |
Bilo čist ili sa ledom viski Dalmore će Vas osvojiti već na prvi gutljaj ! |