Destilerija Four Roses iz Lorensburga može da se ponosi svojom kako svojom slavnom prošlošću tako i statusom najlepše destilerije u čitavom Kentakiju. Viski proizvodi od davne 1860 a koliko je u tome uspešna, vidi se i iz činjenice da svakodnevno obrađuje 100 tona žita, sedam dana u nedelji u 24-časovnom režimu rada. Destilerija Četiri ruže je uspešno izbegla fluktuaciju visokih temperatura tokom proizvodnje i skladištenja viskija i tako uspela obezbediti njegovu postojanost. To je jedina destilerija koja viski skladišti u jednospratnim magacinima tzv „Single-Story-Rack Warehouse“. Većina američkih viskija, pa tako i Four roses viski se uglavnom prave od kukuruza, ječma i raži a sazreva u “tostiranim” hrastovim bačvama najmanje dve godine tokom kojih se ne smeju dodavati boje ili pojačivači ukusa. Flašira se tek nakon sedam godina ako ispunjava zahteve glavnog destilatora. Svaka boca je numerisana, a broj bureta i datum punjenja se posebno evidentiraju.
 |
Stil: |
Bourbon Whiskey |
 |
Izgled: |
Prelepe zlatne boje sa bakarnim odsjajem |
 |
Miris: |
Miriše na kokos, hrast i slatki javorov sirup. Fina kiselost limuna i kupine |
 |
Ukus: |
Zrele šljive i trešnje ispunjavaju slatkoću tipičnu za burbonski viski. Vanilija i med se međusobno dopunjavaju |
 |
Tip bureta: |
Sazreva u “tostiranim” hrastovim bačvama 7 godina |
 |
Način serviranja: |
Najjednostavniji način serviranja ovog viskija je „neat“ (čistoj) varijanti, nerashlađen i bez leda i u klasičnoj viski ili nosing-čaši. |