Za dobijanje popularnog Scotch viski Solera 15 godina, škotska destilerija Glenfiddich, koristi metod Solera, gde viski sazreva najmanje u tri različite bačve od hrasta, uključujući nekadašnje španske šeri i američke ex-burbon bačve. Na samom kraju destilacije ovaj Singl Malt se čuva u bačvi Solera od portugalskog hrasta.
Solera metodu razvio je tek 1998. godine sam malt-majstor destilerije pri čemu se za sazrevanje biraju samo najbolje bačve kako bi se osigurala mekoća i dubina ukusa, karakteristični za ovaj viski.
 |
Stil: |
Single Malt |
 |
Izgled: |
Zlatne boje |
 |
Miris: |
Arome meda i vanile u kombinaciji sa tamnim voćem (kupine, ribizle, borovnice) |
 |
Ukus: |
Kombinacija voćnih nota jabuka i citrusa zajedno sa đumbirom i cimetom |
 |
Tip bureta: |
Bačve od hrasta, španske-sherry i američke ex-burbon bačve |
 |
Nacin serviranja: |
Preporuka je da se pije čist na sobnoj temperaturi |