Grant’s Triple Wood Whisky, i inače, kao što i samo ime kaže, sazreva u tri vrste bačvi – američkim hrastovim, ex bourbon i nekorišćenim bačvama od mladog hrasta a specifičnost baš ovog „Smoky“ viskija je prisutnost dima koja ovom viskiju daje delikatnost, složenost i originalnost. Vrlo prisutan na tržištu, ovaj viski predstavlja fantastičnu kombinaciju slada, dimnih aroma, nota voća, tostiranih badema i slanog zoba. Isto kao i „Family Reserve“ i „Triple Wood Smoky“ sazreva u trostrukom setu bačvi koje ručno odabira master ove destilerije g-din Brian Kinsman a posebnost ovog viskija se ogleda u dužini i intezitetu izlaganja tresetnom dimu koji diktira i određuje jačinu i karakteristike ukusa.
 |
Stil: |
Blended Whisky |
 |
Izgled: |
Boje zlatnog ćilibara |
 |
Miris: |
Razigrane arome dima sa suptilnim notama voćne jabuke i kruške, sladić, kombincija slatke zob i slanih badema |
 |
Ukus: |
Prisutnost dima na početku, ustupa mesto slatkim voćnim ukusima dinje, jabuke, kruške kraj je rezervisan za nežnu vanilu i dodir začina poput bibera i klinčića |
 |
Tip bureta: |
Američki hrast, burbon bačve i nekorišćene bačve hrasta |
 |
Način serviranja: |
Najbolji je na sobnoj temperaturi. Odličan je kao baza za pripremu koktela sa brojnim sastojcima kao i digestiva različitih viskoziteta. Ako imate avanturistički duh, probajte koktel Boiler Maker – visoka čaša sa puno leda, Grant’s Triple Wood, sok od grejpfruta, šećerni sirup a na vrhu Ale! |