Viski Kamiki Blended Malt je svoje ime dobio po legendi i hramu Omiva koji se nalazi u podnožju planine Miva koja je po narodnom verovanju sveta Božija planina. Inspirisan divnim povetarcem koji dolazi sa Božije planine, viski je dobio ime KAMIKI, gde „KAMI“ znači „BOG“, a „IKI“ znači „DAH“. Kamiki je jedinstveni mešani viski napravljen od japanskih viskija koji se mešaju sa posebno odabranim viskijima iz celog sveta. Nakon mešanja, viski se puni u bačvama napravljenim od joshino-sugija (često se naziva i "japanski kedar"). To je posebna i aromatična vrsta drveta, a za Kamiki se kaže da je prvi viski koji je ikada sazrevao u joshino - sugi bačvama = bačvama od kedra!
 |
Stil: |
Blended Whisky |
 |
Izgled: |
Bakarne boje |
 |
Miris: |
Osete se savršeno uravnoteže arome meda i sandalovine |
 |
Ukus: |
Na nepcima možete osetiti slatku karamelu, šljive i uravnotežen hrast sa tresetom. Nežne note sa aromom zelenog čaja upotpunjuju čulo ukusa |
 |
Tip bureta: |
Bačve u kojima ovaj poseban viski sazreva tri godine napravljene su od Joshino Sugi drveta. Ova posebna japanska vrsta kedra koristi se za smirenje uma, ali i pri izgradnji hramova. Pored toga, koristi se i jedinstvena druga tehnika sazrevanja koja daje viskiju savršen gladak ukus i punu završnu notu |
 |
Način serviranja: |
Viski koji jedinstveno sazreva u specijalnim kedarkism buradima preporučeno je piti ga čistog kako bi se osetile sve fine arome! |