Lagavulin od 8 godina, prvi put je plasiran 2016. godine kao specijalno izdanje povodom 200-te godišnjice destilerije Lagavulin a zatim je prešao u redovni asortiman.
Svako ko misli da viski koji odleži kraće vreme u bačvi ne pruža očekivanji kvalitet, biće prijatno iznenadjen i demantovan jer ovaj „mladić“ ima sve što je potrebno!
Iako se u škotskim destilerijama flašira viski koji odleži najmanje 12 godina i što je početni nivo - Lagavulin destilerija se odlučila za osmogodišnji viski.
Nikako ne podcenjujte ovaj viski - svojom tresetnom i dimljenom aromom ispuniće sva očekivanja a veoma brzo je postao TOP-Seller!
 |
Stil: |
Whisky – Viski |
 |
Izgled: |
Boje ćilibara |
 |
Miris: |
Svež i prekriven dimom ali i aromama citrusa i narandže, pokazuje slanu, morsku notu mirisa. Dodir tamne čokolade i finih nota žitarica |
 |
Ukus: |
Pokazuje mekanu dimnu notu, slatki med kao i slad i treseta |
 |
Tip bureta: |
Viski je sazreo u američkim i evropskim hrastovim bačvama, (ex-Bourbon-bačve i evropski hrast,kao i bačve od šerija ili vina iz Španije ili Francuske. |
 |
Način serviranja: |
Najbolji ga je konzumirati čist! |