Ovaj viski se proizvodi u japanskoj destileriji Miiagikio - drugoj japanskoj Nikka destileriji lociranoj na južnom ostrvu Kiushu.
Za ekskluzivni Nikka Coffey Malt viski koristi se 100% ječam –maltiran- (Malt) i destilira se u specijalanim aparatima za destilaciju – „Coffey Stills“.
Suptilna japanska tradicija se reflektuje i na ukus viskija: nežne, lagane i izbalansirane arome harmoniraju jedna sa drugim na najbolji mogući način.
|
Stil: |
Blended Whisky |
|
Izgled: |
Zlatne boje |
|
Miris: |
Mandarine, narandže, vanilije, bibera, kafe i ruma |
|
Ukus: |
Meko voće narandže, mandarine i kafe na nepcu, nežne note bibera i balsamika |
|
Tip bureta: |
Bačve od hrasta ( Oak Casks ) |
|
Način serviranja: |
Viski je čist doživljaj i savršena baza za posebna pića „Longdrinks“. |