Nikka Taketsuru Pure Malt Viski je japanski mešani viski iz dve legendarne Nikka destilerije Yoichi i Miyagikio. Viski Nikka Taketsuru je posveta ljubavnoj priči Škotskinje Jessie Roberte Covan i Japanca Masataka Taketsurua - „roditelja japanskog viskija“. Njih dvoje su se upoznali u Glazgovu kada je Taketsuru studirao zanat škotskog viskija. Par se venčao 8. januara 1920. godine i preselio se u Japan. Zajedno su ispunili san o spajanju japanske i škotske tradicije viskija. Danas možemo uživati u rezultatu u obliku ukusnih viskija.
 |
Stil: |
Blended Whisky |
 |
Izgled: |
Boje ćilibara |
 |
Miris: |
Miris zavodi složenim i izražajnim nijansama koje se svakim trenutkom sve više razvijaju. Mogu se primetiti voćne komponente, citrusi i nagoveštaj sočne kruške. Voćne arome prate lagana biljna nota i nagoveštaj treseta |
 |
Ukus: |
Začinske note su su izbalansirane aromom kandiranog voća. Završetak je lagan i poigrava se delikatnom gorčinom, tresetom i punom čokoladom |
 |
Tip bureta: |
Prema istraživanju, mešavina američkih burbona i španskih šeri buradi se koristi za sazrevanje viskija Miyagikio i Yoichi. Nažalost, nema preciznih informacija od proizvođača. Rečeno je da je starost viskija oko 10 godina. Međutim, na etiketi nema odgovarajućih informacija, pa su verovatno uključeni i mlađi viskiji |
 |
Način serviranja: |
Uživajte u čistom viskiju Nikka Taketsuru uz gutljaj vode ili na kockice leda. |