Ovaj ekskluzivni Single Malt viski se proizvodi u prvoj Nikka destileriji - destileriji Yoichi. Izgrađena je 1934. godine i nalazi se na obali Hokaidoa na severu Japana gde je osnivač kompanije, g-din Masataka Taketsuru, nakon povratka iz Škotske, našao klimatske uslove slične onima u Škotskoj i rešio da baš tu proizvodi viski.
Ovaj viski ima izraženu notu dima jer se destilerija i dalje pridržava starih metoda paljenja i destilate peče na uglju.
|
Stil: |
Single Malt Whisky |
|
Izgled: |
Boje ćilibara |
|
Miris: |
Dima, voća i slatka vanilije, banane i marelice |
|
Ukus: |
Note vanilije i duvana. Veoma fino na nepcu, baršunasto. Savršenom ravnoteža između voća i drveta sa malo cvetnim notama |
|
Tip bureta: |
Koriste se Bourbon-, Sherry- i nove hrastove buradi |
|
Način serviranja: |
Ekskluzivni viski se pije na sobnoj temperaturi – tada sve arome dolaze do izražaja. |