Viski Nomad Outland Reserve 10 godina je jedan od veoma posebnih viskija koji pomera sve granice svojim ukusom. Ono što možemo sa sigurnošću da tvrdimo jeste to da je viski Nomad Outlad pravi izbor izbor za sve ljubitelje „cherry“ viskija (viski koji je odležavao u šeri bačvama). Proizvođač Nomad Outland Reserve viskija je Manuel Maia Gonzales koji je 1835.godine osnovao destileriju pod imenom Gonzales Byass koja je i dalje posvećena vruhunskoj i kvalitetnoj proizvodnji. Odležavanje u različitim vrstama bačvi je ono što čini ovaj viski autentičnim. Prvo odležava u Škotskoj 6 godina i to u Američkim hrastovim bačvama, a potom u Jerezu (Španiji) u dve vrste šeri bačvi – Pedro Ximenez i Olorosso što daje viskiju jedinstven i intezivan ukus – zbog čega preporučujemo da obavezno probate ovaj izuzetni viski!
 |
Stil: |
Blended Whisky |
 |
Izgled: |
Duboko zlatno smeđa boja (boja ćilibara) |
 |
Miris: |
Izražene note hrasta sa nagoveštajem suvog grožđa i svežeg hleba, uz suptilne note šerija |
 |
Ukus: |
Blago začinjena aroma meda uz mešavinu voća i orašastih plodova sa iznenađujućom slatkoćom koja se oseća na nepcima |
 |
Tip bureta: |
Dve vrste šeri bačva, Pedro Ximenez i Olorosso i Američke hrastove bačve |
 |
Način serviranja: |
Najbolje je piti ga čistog , bez dodataka a takođe se odlično slaže sa kubanskim cigarama zbog svog laganog začinjenog i zadimljenog ukusa. |