Destilerija Royal Brackla je nastala 1812. godina od strane kapetana Vilijama Fraser-a, i prva je destilerija kojoj je bilo dozvoljeno da nosi titulu „Royal“ što je takođe čini prvom destilerijom koja je dobila kraljevski status. Viski Royal Brackla je izuzetan primerak, i veoma poseban škotski viski koji je istaknut upravo po svojoj plavoj kraljevskoj boji. Ovaj izuzetan 16-godišnji viski odlikuju savršene začinske i slatke note, sa posebnom primesom dimne arome koja ga ukrašava, te je pravi specijalitet u asortimanu destilerije. Viski Royal Brackla je sazrevao prvo u Oloroso šeri bačvama, i upravo zbog toga je Royal Brackla viski uspeo da razvije svoje autentične arome i ukuse. Viski Royal Brackla star 16 godina je zaista dobar primer viskija koji ima odličan odnosa cene i kvaliteta. Viski Royal Brackla je dobio srebrnu medalju na Međunarodnom takmičenju vina i žestokih pića 2017. godine. Nagrađen je u kategoriji Scotch Single Malt - Highland. Definitivno biste trebali uživati u ovom viskiju na sobnoj temperaturi kako bi u potpunosti razvio svoje arome. Uzmite čašu za viski i istražite arome ukusnog viskija Royal Brackle starog 16 godina, prvo udišući miris , a zatim nepcem!
 |
Stil: |
Single Malt Whisky |
 |
Izgled: |
Boja svetlog zlata |
 |
Miris: |
Zrelih crvenih jabuka, sa pudingom, krem bruleom i slatkom kajsijom |
 |
Ukus: |
Začinjenih, karamelizovanih jabuka, sa voćnim notama crnih trešanja i sočne vanile |
 |
Tip bureta: |
Sazrevao je u šeri Oloroso bačvama |
 |
Način serviranja: |
Najbolje je piti ga na sobnoj temperaturi, bez dodataka kako biste uživali u čistom ukusu ovog izuzetnog viskija! |