Da li ste spremni za žurku? Smokehead je tu ! Viski Smokehead Tekuila Cask iz destillerije Ian MacLeod je zaista uzbudljiva novina u svetu viskija. Smokehead Tekuila Cask impresionira svojom interpretacijom začinskih aroma i neverovatnom kombinacijom intenzivnih citrusnih i dimljenih aroma. Ovaj poseban Single malt viski je prvobitno sazrevao u bivšim buradima od belog hrasta iz Amerike, ali je potom finish dobio u buradima od tekile. Neobično, zadimljeno i slatko – savršen viski za sve ljubilje koji vole baš “peated viski”! (Peated Single Malt je viski čiji je ječam osušen preko tresetnog dima. Elementi sagorelog treseta se talože na zrnu i tako pronalaze put u sveže destilovani viski tokom sagorevanja.)
 |
Stil: |
Single Malt Whisky |
 |
Izgled: |
Boje ćilibara |
 |
Miris: |
U početku dominira jak tresetni dim, koji je donekle ublažen mirisom svežeg limuna |
 |
Ukus: |
Prvi utisak na nepce je ubedljiv sa slatkim puslicama, sočnim limetima, pikantnim pomorandžama i kriškama ananasa na žaru, praćeni eksplozijom slatke karamele i zrelih breskvi. Njegov finiš je intenzivan, sa notama treseta i dima ali i obiljem voća i slatkoće |
 |
Tip bureta: |
Prvobitno sazrevao u bivšim buradima od belog hrasta iz Amerike, ali je potom finish dobio u buradima od tekile |
 |
Način serviranja: |
Pravi viski za zabavu sa vatrometom najfinijih ukusa! Tradicionalno, irski i škotski viski se piju na sobnoj temperaturi, savršena flaša na polici u dnevnoj sobi. Na ovaj način jezik može lako da upije posebne arome viskija. Hladni viski tokom degustacije funkcioniše baš kao i hladno crveno vino na jeziku. |