Viski dolazi iz destilerije Matsui iz grada Kurayoshi u prefekturi Tottori.
Manji deo viskija se destilira u Škotskoj i zatim šalje u Japan gde 8 godina sazreva u hrastovim bačvama.
Tek nakon završetka procesa sazrevanja, meša se sa blagom izvorskom vodom sa ostrva Hokaido koja izvire u blizini ugašenog vulkana Daisen.
Prilikom sipanja viskija u čašu, može se jasno osetiti miris začina i suvog voća.
|
Stil: |
Blended Whisky |
|
Izgled: |
Zlatne boje |
|
Miris: |
Vanilija i lagano sušeno voće. Pored toga ječam, slad i začini |
|
Ukus: |
Kremast na jeziku. Počinje sa pečenim orasima i vanilijom, voća i slatkog začina |
|
Tip bureta: |
Viski sazreva 8 godina u hrastovim bačvama |
|
Nacin serviranja: |
Viski se servira čist i na niskoj sobnoj temperaturi ili blago ohlađen. |