Woodford Reserve uguje svoje ime okrugu Woodford u Kentuckiju a deo “Reserve” jasno daje do znanja da dugotrajno sazrevanje, najkvalitetnije sirovine i pažnja na detalje stvaraju vrhunski viski. Destilerija Labrot & Graham posluje gotovo 200 godina što govori da je u poslu mnogo duže od svojih desetak konkurenata, još uvek aktivnih u Kentuckiju. Šta je to što ovu destileriju i njen burbon čini posebnim ? Nijedna druga destilerija ne odvaja toliko puno vremena za proizvodnju. Nakon dugotrajne fermentacije, destilat prelazi u bakarne kazane, gde se destilira čak tri puta. Nakon sazrevanja ovaj fini “pot-still” viski prelazi u hrastove bačve, sopstvene proizvodnje, u kojima sazreva najmanje četiri godine. Što se ukusa tiče – teško da bilo koji drugi bourbone može biti voćniji, slađi i mekši čime u velikoj meri ispunjava očekivanja kako glavnog destilatora tako i najzahtevnih konzumenata Čak dva puta je proglašen američkim viskijem godine što ovaj bourbon dodatno preporučuje.
 |
Stil: |
Bourbon Whiskey |
 |
Izgled: |
Prelepa boja meda |
 |
Miris: |
U čaši miriše intenzivno začinjeno, sa bistrom aromom kukuruza i raži, malo crnog bibera, voćnih nota - krušaka, jabuka i narandže |
 |
Ukus: |
Suptilne note klinčića, nane, kajsije i kakaa. Višeslojni začini i note vanilije |
 |
Tip bureta: |
Sazreva u novim bačvama od belog hrasta |
 |
Način serviranja: |
Kao i kod vina, važna za degustaciju burbona je važna prava čaša. Da bi miris razvio svoju veličanstvenu notu, koriste se čaše u obliku tulipana (nosing - čaša). Na udaljenosti od 10 cm najbolje miriše I servira se čist. |